Om Mattias

Mattias är född och uppvuxen i Helsingborg och här har han också tillbringat de flesta skolåren. Med siktet inställt på musiken har de musikaliska utbildningarna blivit fler med åren. Efter musikgymnasiet bar det av ut i de skånska skogarna och Glimåkra folkhögskolas musiklinje. Efter detta år var Mattias, om möjligt, ännu mer inställd på att den musikaliska banan var den rätta.

Där har alltid funnits ett mycket stort hjärta för musikalmusiken eftersom den innehåller både musik och teater. Den första musikalen Mattias medverkade i var Andrew Lloyd Webbers ”Jesus Christ Superstar”. Här spelade han den musikaliska huvudrollen Judas. Musikalen spelades i Helsingborg våren 1999 med ett 20-tal föreställningar för utsålda hus.

Det absolut största genombrottet i musikalvärlden var när Mattias spelade huvudrollen som Joseph i Slagthusets produktion av Andrew Lloyd Webbers musikal ”Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat” i Malmö. Musikalen spelades för utsålda hus med 5 föreställningar i veckan september 2002 till maj 2003. Över 100 föreställningar genomfördes.

Efter musikalen ”Joseph” har Mattias fortsatt med sitt frilansande arbete som sångare och pianist där han medverkar i allt från gudstjänster, bröllop, begravningar till festivaler, galor och egenproducerade konserter. Hösten 2004 startade han sin utbildning till musik- och sångpedagog på “Högskolan för Scen & Musik” vid Göteborgs Universitet.

Idag arbetar Mattias som musikpedagog i Betlehemskyrkan i Göteborg. Mattias är också en av två körledare i gospelkören “Embrace” i Göteborg. Mattias är en uppskattad körledare och körinspiratör för körer med gospelinriktning.