Blogg

Teknik

Studiojobb på hemmaplan


Tiderna förändras, tekniken utvecklas, förfinas och krymper i fysisk storlek. När jag, för snart 20 år sedan, gick på det musikestetiska gymnasieprogrammet så läste jag bl.a. en kurs i inspelningsteknik. Många var de apparater som vi lärde oss hantera och förstå hur de skulle kopplas in. Idag har jag den bärbara datorn, ljudkortet och väskan med mikarna också är den “kompletta” studion så komplett mobil som den över huvud taget kan bli.
Idag var det inspelning och mixning av övningsfiler till ett gäng sångare som stod på arbetsschemat. Ingen är gladare än jag att jag slipper åka till någon studio långt iväg för att göra detta jobbet.

Uncategorized

Gospelkonsert i julförpackning

julkonsert_2014_A4När jag tittar på utomhustermometern så har jag svårt att förstå det men vi börjar trots allt närma oss advent och jul. Advent innebär väntan på julen och under den tiden avlöser julkonserterna varandra. Så även för min och min gospelkör, Embrace, del. Lördagen 6 december kl 20.00 är du välkommen till Lutherska Missionskyrkan på Vasagatan 2 i Göteborg för gospelkonsert i julförpackning. Det är gratis och det blir vackert så missa den inte!

Spelning

Familjär kväll på jazzklubb

Efter kvällens körövning med min gospelkör Embrace var vi ett gäng som travade ner till restaurangen “På Hörnet” på Vallgatan/Magasinsgatan för lite jazzklubb. Härligt och familjärt sväng med the Bäckbrothers Jazztivoli tillsammans med Benyam Lemma. Som avslutning plockades samtliga instrument fram och samtliga instrumentalister gav sig hän i Bob Marley’s “Put it On”, inklusive jag själv.